Впродовж доби на Коростенщині ліквідували 4 пожежі

21.01.2021

20 січня о 07:20 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу в дерев’яному житловому будинку в м. Коростень. Про це рятувальників сповістив господар.

Чоловік зранку відчував в оселі запах диму, але не міг зрозуміти, що відбувається. Він виліз на горище і побачив, що там тліє перекриття навколо димаря.

По прибуттю вогнеборців до місця виклику в оселі утримувався дим. Горіло кілька квадратних метрів перекриття та покрівлі. Трохи менше години знадобилось бійцям ДСНС для ліквідації загоряння. Вогонь устиг знищити 2 кв. м перекриття, 3 кв. м покрівлі та пошкодити 10 кв. м стелі. Попередньо встановлено, що до пожежі призвело порушення правил пожежної безпеки при монтажу нагрівальних печей. Димар змонтовано через дерев’яне перекриття без дотримання протипожежної розділки.

Схожий випадок стався і в с. Десятини Коростенського району. Там господар також звернувся до рятувальників після того як відчув дим в помешканні. На горищі тліла дерев’яна балка, що знаходилась під лежаком груби. Згоріло лише 2 кв. м перекриття. Як і в попередньому випадку до загоряння призвели прорахунки в монтажі груби.

А вже цієї ночі у Коростені вогнеборці гасили пожежу в двоповерховій шлакоблочній будівлі. По прибуттю рятувальників увесь дах уже був охоплений полум’ям. Під одним дахом знаходився і гараж, і лазня. У кількох метрах від осередку займання знаходяться густо забудовані житлові та господарчі будівлі. Зважаючи на усі фактори ризику, начальник караулу прийняв рішення про залучення додаткових сил та засобів.

Загалом до ліквідації надзвичайної події залучалось 8 чоловік особового складу на трьох пожежних авто. Вогнем знищено покрівлю господарської будівлі по всій площі – 50 кв. м та окремі речі домашнього вжитку, що зберігались на другому поверсі. Бійці ДСНС не допустили перекидання полум’я на сусідні будівлі. До пожежі, скоріше за все, знову ж таки призвела груба. Зі слів власника будівлі, того дня він її топив. 

Внаслідок усіх пожеж загиблих та травмованих не виявлено. Остаточні причини загорянь продовжують встановлювати фахівці.   

У ДСНС України у Житомирській області

Читайте також: Коростенський та Овруцький райони отримали нові восьмитонні пожежні авто

newday.org.ua

IMG-72cf2ebe1cea87d838673fb4e58a0235-V.jpg