У Коростені все ж відбудеться Всеукраїнський конкурс юних баяністів-акордеоністів

02.07.2020

У Коростені все-таки повинен відбутися Всеукраїнський конкурс юних баяністів-акордеоністів імені Анатолія Білошицького – відомого композитора та земляка. Через карантин конкурс, запланований на квітень, не відбувся, тепер планують провести його 19-20 листопада.

Для славетного древлянського краю ім’я відомого композитора Анатолія Білошицького близьке і рідне. Саме в Коростені він народився 18 жовтня 1950 року. Тут пройшли його дитячі та шкільні роки, педагогічна праця в місцевій музичній школи, яка зараз носить його ім’я – школа мистецтв імені А. Білошицького.

У день свого народження, 18 жовтня 1994 року, коли він поїхав в столицю на роботу до Київської консерваторії (де вів клас диригування на кафедрі народних інструментів) в переході на Площі Незалежності в композитора раптово заболіло серце і він втратив свідомість. Серцева недостатність – діагноз лікарів. Швидка приїхала вже запізно.

Цього року 18 жовтня український композитор, диригент, педагог, баяніст Анатолій Васильович Білошицький святкував би свій 70-річний ювілей. Але не забувають про нього земляки, тому і конкурс юних баяністів-акордеоністів все-таки повинен відбутися.

Оргкомітет конкурсу повідомляє, що вдячний кожному, хто надіслав заявку до 29 березня 2020 року, та попереджає: конкурс буде! Раніше надіслані відео також будуть враховуватись при підтвердженні, чи оновленні заявок.

 «Умови конкурсу залишаються без змін, а дата проведення планується на 19-20 листопада цього року. Чекаємо на ваші оновлені заявки до 9 листопада»,  – повідомляють організатори конкурсу.

Олеся Дейнега

Читайте також: На Житомирщині пройшов лавандовий фестиваль

newday.org.ua