У Коростені міські депутати обговорять благоустрій міста

27.11.2019

Цього четверга депутати Коростенської міськради затверджуватимуть важливі програми та  обговорюватимуть нові правила благоустрою території міста.

28 листопада у Коростені депутати міської ради зберуться на чергову сесію. Понад півсотні важливих питань будуть розглядати цього дня народні обранці Коростеня та приймати рішення, що стосуються усіх сфер благоустрою міста. Серед актуальних проблем, які розглядатимуться на сесії: затвердження програм з енергоефективності, також із залучення інвестицій, підтримки малого та середнього підприємництва, з реалізації Стратегічного плану розвитку міста – всі ці програми передбачені на 2020-2024 роки.

Вирішуватимуть депутати, чи приймати безоплатно в комунальну власність громади спортивного майданчика по вулиці Шевченка, 119, Пам’ятного знаку на честь Героя України Сергія Кемського, адмінбудівлі, що є власністю державної служби статистики.

Затверджуватимуть і нову редакцію Правил розміщення зовнішньої реклами в місті і Правила благоустрою території міста Коростеня. Щодо останнього питання, то воно на сесії є одним із головних, доповідатиме за нього заступник міського голови Леонід Якубовський.

Що ж цікавого у цьому питанні? По-перше: ці Правила є обов’язковими для виконання на території міста Коростеня всіма органами влади, підприємствами, установами, організаціями незалежно від форм власності та підпорядкування, органами самоорганізації населення, а також громадянами, у тому числі іноземцями та особами без громадянства. По-друге: вони містять багато пунктів, що стосуються багатьох важливих аспектів. Одними з них є: вимоги до впорядкування територій підприємств, установ; утримання зелених насаджень на об’єктах благоустрою; утримання будівель і споруд інженерного захисту територій; санітарного очищення території; розміщення малих архітектурних форм; здійснення благоустрою та утримання прибудинкової території та інші.

Листопадова 35 сесія у Коростені буде насиченою, адже депутати прийматимуть важливі рішення. Сесія розпочне свою роботу у четвер о 10:00.

Олеся Дейнега 

Читайте також: Новий автомобіль екстреної медичної допомоги передали в Коростень

newday.org.ua