Руслан Маліновський вибачився за обійми з російським футболістом

31.01.2023

Футболіст з Житомира Руслан Маліновський вибачився за обійми з російським футболістом Алєксандром Головіним. Він пояснив, що це була відповідь на жест росіянина.

Ситуація трапилася після матчу 20-го туру чемпіонату Франції між “Марселем” українця та клубом росіянина “Монако”. Після матчу Маліновський разом із іншими членами команди підійшов до гравців “Монако”, серед яких був і Головін. В одному із моментів камери зловили момент, на якому українець обіймається з росіянином, тисне йому руку та обмінюється словами.

Якою була реакція Маліновського

Вчинок Маліновського викликав обурення в деяких українських уболівальників, які засудили його дії, зокрема, в коментарях на сторінці футболіста в Instagram під постом про матч.

Маліновський відреагував на подію, опублікувавши звернення в Instagram-сторіз. У дописі він вибачився за свій вчинок.

“Я хочу вибачитись перед українцями за відповідь на жест гравця “Монако”, – написав футболіст. – Я розумію, що краще б я його обійшов стороною, але так сталося, що він підійшов до мене і привітався. Після гри всі гравці тиснуть один одному руку, і я чисто машинально це зробив”.

Водночас Маліновський висловив сумніви в “щирості” вболівальників, які, на його думку, мали надміру негативну реакцію на його вчинок. Українець стверджує, що, якби був представником індивідуального виду спорту, то оголосив би бойкот змаганням, де брали б участь росіяни.

“Я розумію, як це важливо для вас [на] даний момент, але ті образи та хейт за секундну провину, порівняно з тим, що ми робимо для України та українців з початку війни, викликає у мене неприємні почуття та сумніви у вашій щирості, коли ви пишете слова підтримки, – додав гравець. – В індивідуальному спорті я навіть не вийшов би грати проти російського спортсмена, оскільки я повністю підтримую усунення росіян від міжнародних змагань. Слава Україні!”

newday.org.ua