На Житомирщині знімають трилогію про артилерію України

20.10.2020

У вересні на Житомирщині стартували зйомки трилогії “Вогняний тризуб” про ракетні війська та артилерію України, – повідомляє Суспільне. Документальний проєкт складається з трьох фільмів, присвячених артилерії військово-морських сил, десантно-штурмових військ, новітнім розробкам та навчальним закладам, які готують артилеристів різних рівнів. Презентація першого фільму запланована на 3 листопада – День ракетних військ і артилерії України.

Про це розповів пресофіцер 26 артилерійської бригади імені генерал-хорунжого Романа Дашкевича, яка дислокується у Бердичеві, Олег Калашніков.

Ідея трилогії належить бойовому офіцеру, генерал-майору Андрію Маліновському, за словами якого, до сьогодні в Україні не було ще жодного проєкту про ракетні війська та артилерію: “Кожна частина трилогії розкриває одну з трьох складових, на яких базуються ракетні війська і артилерія. А це, перш за все, наука і освіта, озброєння і техніка, ну і саме головне – люди. Кожна з трьох серій має конкретну тему, але вона невід’ємно буде пов’язана з двома іншими складовими, показуючи, що ракетні війська і артилерія – це ціла система”, – сказав Андрій Маліновський.

Керівниками творчої групи стали офіцери 26 артилерійської бригади Олег Калашніков та Олексій Гончарук, котрий також є режисером проєкту. Для роботи над трилогією “Вогняний тризуб” він зібрав команду, яка працювала над фільмами “Луна 333” – про 26 артилерійську бригаду, “Ultima ratiо: Роман Дашкевич” – про засновника артилерії УНР, а також “Щит з острогою” – про 30 окрему механізовану бригаду, що дислокується у Новограді-Волинському. Зйомки стартували у вересні 2020 року.

Знімальна група вже відвідала практично всі артилерійські бригади, які є в підпорядкуванні вищого та оперативних командувань, і побувала в профільних навчальних закладах і науково-дослідних центрах. Кожна з серій фільму матиме хронометраж у 45 хвилин. Презентацію першої частини трилогії запланували на 3 листопада – День ракетних військ і артилерії України. Друга серія має вийти до Дня Збройних Сил України – 6 грудня, а третя – 17 грудня, у День святої Варвари, яку представники ракетних військ та артилерії вважають своєю покровителькою.

Читайте також: Фільм «Бовсунівські бабусі» здобув перемогу на кінофестивалі у Лондоні

newday.org.ua