Директор філармонії в Житомирі Тетяна Руденька стала жертвою чорних піарників

21.10.2020

Кандидат в депутати Житомирської міськради від “Слуги народу” Тетяна Руденька стала жертвою чорних технологів. 11 жовтня в мережі буквально кожен ресурс оприлюднив ілюстрацію нібито її білборда зі слоганом, в одному слові якого навмисно були допущені дві помилки. Більш болісно вдарити по інтелігентній освіченій людині, що має безпосереднє відношення до культури і мистецтва, – нереально.

Той самий білборд із фальшивим неграмотним слоганом, який не бачив ніхто в Житомирі, але побачила вся Україна

Фальшивка зробила Тетяну «зіркою» мережі. Крім того, стьоб над директором Житомирської філармонії в свою програму включили і деякі центральні телеканали, зробивши її відомою на всю країну. Тут телевізійники продемонстрували, наскільки безвідповідальною буває українська журналістика. У гонитві за рейтингами і красивою картинкою елементарні медійні закони, коли будь-який факт слід ставити під сумнів і тричі перевіряти, ігноруються.

Тетяна Миколаївна розмістила відео, в якому спростувала свою причетність до цієї «реклами». Вона зазначила, що також чорні піарники вмістили слоган, який вона навіть не використовувала.

Посилання на відео у фейсбук.

Коли на вулиці Хлібній в Житомирі з’явився єдиний білборд з її фото, коли і куди він подівся, – невідомо, пише politica.com.ua.

Півтора роки тому Тетяна Руденька зайняла посаду директора Житомирської обласної філармонії ім. Святослава Ріхтера. Деякі недоброзичливці в місті були незадоволені її призначенням. Вона ж, зайнявши крісло директора, розгорнула плідну діяльність, почавши посилювати рейтинг філармонії.

В депутати міськради також вирішила йти для того, щоб бути корисною для міста та житомирян.

“Білборд з’явився приблизно на третій день моєї кампанії. Я навіть рекламу ще ніяку тоді не давала, – коментує Тетяна Руденька. – Ця акція, швидше за все, була спрямована особисто проти мене, але не проти партії, від якої йду в депутати міськради. Деякі не бажали мого призначення, маючи свої плани на філармонію… А я виграла конкурс! І після цього почалися проблеми. А коли стало відомо, що йду в депутати, використали свій ресурс проти мене”.

Після цієї акції високі рейтинги Тетяни Миколаївни злегка «попливли». Але те, що вона балотується по округу, в якому розташована філармонія і в якому проживала раніше, і в якому знають, що в депутати йде не просто так, – залишає їй, як і раніше, великі шанси на перемогу.

Сьогодні Тетяна Руденька звернулася до медіа-ресурсів, що опублікували фейк, з проханням його видалити і написати нову історію про те, як чорні технологи створюють фальшиві інформаційні приводи.

newday.org.ua