На Коростенщині у дику природу випустили 145 фазанів

21.10.2020

 У дику природу Коростенщини було випущено 145 голів дикого фазана.

До дійства долучилися представники громадської організації «Коростенське товариство мисливців і рибалок» за участі голови громадської організації Володимира Рафальського, мисливствознавця Олександра Гусаревича, єгерів Василя Подіка та Сергія Щербакова, а також головного спеціаліста управління регіональної діяльності Коростенської районної державної адміністрації Іванни Мазурової.

Нагадаємо, що 14 серпня у селі Новаки було випущено 150 фазанів, які вже добре облаштувались на лісових угіддях Коростенського району.  

Наразі випуск фазанів румунської мисливської та звичайної мисливської порід відбувся в урочищах поблизу села Клочеве – 70 голів та у 5 обході за межами сіл Полісся та Чолівка – 75 голів.

Попередньо фазани пройшли пристосування в адаптивних вольєрах, які розташовані в глибині лісових хащах. Адже саме тут умови їх утримання аналогічні природно-кліматичним умовам перебування птахів у дикій природі. На місцях випуску птахів вже облаштовано прикормовочні майданчики й годівнички.

«Сьогодні фазанів із тимчасових адаптаційних вольєрів випущено в дику природу. Маточне поголів’я, котре складає 35 голів, залишається в селі Межирічка, де розташований основний вольєр. Там будуть утримуватись птахи з метою відтворення яєць, їх інкубування та подальшого отримання молодняка фазанів» – розповів мисливствознавець Олександр Гусаревич.

За словами представників громадської організації, в найближчих планах передбачено випуск у дику природу оленя плямистого та дикого кабана, популяція якого останнім часом знижується.

ГО «Коростенське товариство мисливців і рибалок» закликає всіх мисливців та жителів району не здійснювати полювання на фазана в найближчі 3-4 роки для того, щоб даний вид птахів зміг добре пристосуватися та відтворитися в умовах нашої природно-кліматичної зони.

Іванна Мазурова, головний спеціаліст управління регіональної діяльності

Читайте також: У Чорнобилі виявили гігантського метелика розміром з птицю

newday.org.ua