Хлопець, якого паралізувало на батуті в Житомирі, тепер малює картини, тримаючи пензлик в зубах

23.01.2019

8 січня 2015 року був останній день, коли Максим Калінчук міг ходити. У той день, 18-річний житомирянин працював оператором в батутному комплексі центру “Острів розваг” в ТРЦ Глобал. Максим показував дітям, як стрибати на батутах, він і подумати не міг, що так все обернеться. О 14:40 при невдалому падінні він зламав 4-й шийний хребець, – повідомляє invak.info. 

“Коли я відкрив очі, то не відчував болю і дякував Богові за те, що я був живий. Я спробував переміститися і зрозумів що я повністю паралізований. Спочатку здавалося що це тимчасове явище. Я не розумів що зі мною сталося. В той момент біля мене був мій найкращий друг, завдяки якому я був в свідомості”, – розповідає про свій найстрашніший день у житті Максим Калінчук.

Хлопець довго лікувався, спочатку був у лікарні 5 місяців, потім в центрі реабілітації “Модричі” 2 місяці і в Vital-центрі в Чернігові 2 місяці. Зараз його права рука функціонує на 20% а ліва на 5%. Він може відчувати дотик, але рухливість мінімальна. Хлопець бореться за те, щоб повернутися до нормального життя, адже він пересувається за допомогою інвалідного візка.

На минулому тижні пройшло 4 роки як змінилося його життя. 1 461 день наполегливої фізичної роботи. 35 064 години боротьби за те, щоб знову ходити.

А нещодавно Максим відкрив в собі талант малювати картини тримаючи пензлик в зубах, це заняття приносить йому задоволення і невеликий заробіток для подальшої реабілітації.

“Я виконую художні малюнки під замовлення. На картину розміром 30х30 мені потрібно трохи більше двох тижнів. Буду радий вашим замовленням”.

Для замовлення картини можете звертатися:

           – телефон +38063633699

          –   або пишіть в direct сторінки Instagram https://www.instagram.com/makslinch/

Фото: invak.info. 

Читайте також: Діти учасників АТО повернулися із зимового відпочинку з незабутніми враженнями. 

c16d1e97-2dbf-4d48-a17c-c10ce50884e8-620x403