Який тариф на теплоенергію в Коростені

04.02.2021

З січня цього року в Коростені здорожчали послуги на теплову енергію, які надаються місцевим комунальним підприємством «Теплозабезпечення». Але наскільки? Одні інтернет-ресурси почали публікувати рішення виконкому з ціною 1675,93 грн. за 1 Гкал., інші –1923,73 грн. за 1 Гкал.

Отож, за офіційною інформацією, дійсний тариф на теплову енергію в Коростені в січні – 1675, 93 грн. за одну гігакалорію.

Чому ж в інтернеті з’явилися різні ціни? За словами посадовців міськради, причина – помилково опублікуваний проєкт рішення замість офіційного документу.

Тариф на теплову енергію у Коростені в січні складає 1675,93 грн. за одну гігакалорію, тобто платіжки коростенців, порівняно з груднем, зростуть приблизно на 10-15 % (тариф у грудні був 1434,71 грн). Як кажуть спеціалісти «Теплозабезпечення», корегування тарифу спричинено зростанням енергоносіїв – електропостачання та природного газу, що є основними складовими тарифу.

Загалом, з січня тариф на тепло у Коростені майже дорівнює тому, який був минулого опалювального сезону, і на сьогодні є одним із найнижчих в області.

Олеся Дейнега  

Читайте також: У Коростені безхатьки можуть безкоштовно поїсти та погрітися

newday.org.ua