У Бердичеві 13-річна дівчина втекла з додому, бо злякалась п’яного батька та його друзів

04.02.2021

У Бердичеві 13-річна дівчина втекла з дому, бо злякалась п’яного батька та його друзів. Дитина проживає разом із 49-річним батьком. Її мати померла 10 років тому, відтоді дівчинка жила із агресивним та схильним до вживання алкоголю батьком.

Про це повідомляє відділ комунікації ГУНП області.

Батько вже традиційно прийшов додому з друзями і почав вимагати, аби дочка приготувала їм “закуску”. Після застілля з алкоголем незнайомці частково розійшлися, а дехто зібрався ночувати в їх будинку. Дівчинка, злякавшись чужих чоловіків та не отримавши захисту від п’яного батька, утекла з оселі. Її прихистила одна з сусідок, від неї вона і зателефонувала директорці школи, де навчається дитина.

Саме педагог викликала поліцію до будинку дівчинки. Всередині правоохоронці застали господаря у стані сп’яніння, довкола безлад, пусті пляшки з-під горілки та залишки убогого застілля. Чоловік не орієнтувався у ситуації і про відсутність доньки дізнався від поліцейських.

“Інспектори з’ясували, що батько дівчинки, щонайменше, уже четвертий день поспіль зловживає алкоголем. Тож його доставили до відповідного закладу для витверезіння. Окрім того, поліцейські також винесли терміновий заборонний припис наближатись до доньки. Раніше, востаннє у вересні 2020, чоловіка уже притягували до відповідальності за пияцтво і тоді ж попереджали про створення належних житлово-побутових умов для дитини”, – розповіла начальник ювенальної служби Управління превентивної діяльності ГУНП Наталя Гончарук.

Допоки дівчинка знаходиться у медичному закладі, соціальні служби вирішують питання щодо подальшої опіки над нею. 4 лютого за поданням поліцейських відбулось термінове засідання виконавчого комітету місцевої сільської ради Бердичівського району, де прийнято рішення про негайне
відібрання.

За попередньою інформацією дівчинка житиме у родичів померлої мами.

Читайте також: У житомирському парку дівчина хотіла вчинити самогубство: хлопець викликав поліцію

newday.org.ua