Дорога Київ-Кишинів проходитиме через Житомир

04.02.2021

Між Україною та Молдовою з’явиться новий маршрут – Київ-Кишинів. Заплановано будівництво мостового переходу через р. Дністер та підходу до нього протяжністю 1,6 км з українського боку.

Сьогодні Служба автомобільних доріг у Вінницькій області вже оголосила тендер на розробку техніко-економічного обґрунтування (ТЕО) будівництва прикордонно-мостового переходу через р. Дністер на українсько-молдовському державному кордоні в районі населених пунктів Ямпіль – Косеуць.

Буде оновлено 137,5 км маршруту Київ — Кишинів на окремих ділянках доріг М-21 Виступовичі — Житомир — Могилів-Подільський та Р-08 Немирів — Ямпіль.

«Зараз ми на старті процесу створення оновленого маршруту між столицями України та Молдови. Закупівля ТЕО — це перший крок. Паралельно з цим готуємося до оновлення 137,5 км маршруту — йдеться про найбільш проблемні для проїзду ділянки. Тобто вже до кінця року шлях до кордону планується зробити комфортним для проїзду» — розповідає Голова Укравтодору Олександр Кубраков.

Оновлений маршрут проходитиме через Київську, Житомирську та Вінницьку області, й стане оптимальним для подорожі до Молдови в обхід невизнаної Придністровської республіки.

Читайте також: На трасі Житомир–Бердичів будують дворівневу транспортну розв’язку

newday.org.ua