В Овручі нагородили хлопця, який врятував з води дівчат

08.07.2020

7 липня на базі 12-ї Державної пожежно-рятувальної частини м. Овруч представники  Управління ДСНС області нагородили грамотою та цінним подарунком 18-річна хлопця, який врятував з річки двох дівчат-підлітків у с. Дівошин Овруцького району.

Про героїчний вчинок рятувальники дізналися від вдячної матері однієї із дівчат, сама ж подія сталася 28 червня.

Вадим разом із друзями відпочивали того дня на місцевій річці Дзвінка. – Я лежав собі на кладці і бачу, що дівчата у воді ніби тонуть. Спочатку подумав, що вони жартують, але потім зрозумів, що вони й правда топляться, – розповів герой. Його друзі у цей час сиділи на іншому березі. Не вагаючись ні хвилини, юнак збіг з кладки на землю та пірнув у воду. Він вхопив 15-річну Лесю за руку, а 14-річна Наталка вже трималася за подругу. Так «ланцюжком» пливучи до берега, хлопець витягнув їх із води. Медичної допомоги дівчата не потребували.

Як потім стало відомо, Леся хотіла навчити плавати Наталю. Річка у тому місці, де купалися підлітки, не широка – метрів 5, але є глибока яма, в яку вони й потрапили. Не відчувши землі під ногами, молодша дівчина запанікувала та почала вилазити зверху на подругу і таким чином топити її. Зі слів Лесі, вона плаває добре, але у той момент не могла відчепити дівчину від себе. Лесі вже здавалося, що вона втрачає свідомість, але, на щастя, допомога надійшла вчасно.

За героїзм та сміливість, проявлені під час порятунку дівчат, рятувальники номінуватимуть кандидатуру Вадима на участь у Всеукраїнській акції «Герой-рятувальник року».

У ДСНС України у Житомирській області

На фото №2 – мама врятованої Лесі Валентина Іванівна разом із 15-річна донькую, Вадимом та місцевим працівником ДСНС Дмитром

Читайте також: У Житомирі врятували 22-річного хлопця, який тонув

newday.org.ua