У Житомирі впав залізобетонний стовп разом з електромонтером – результати розслідування нещасного випадку

20.12.2021

5 листопада на Дочірньому підприємстві «Житомирська механізована колона» ПрАТ «Київсільелектро» 59-річний електромонтер-лінійник з монтажу повітряних ліній високої напруги отримав травму із смертельним наслідком. Даний нещасний випадок визнається таким, що пов’язаний з виробництвом.

Про це повідомляють у секторі розслідування, аналізу та обліку аварій і виробничого травматизму Управління Держпраці у Житомирській області.

«Розглянувши матеріали розслідування нещасного випадку, пояснення свідків та працівників, комісія зі спеціального розслідування встановила, що нещасний випадок стався за таких обставин. Електромонтер при виконанні будівельно-монтажних робіт повітряної лінії електропередач на об’єкті «Реконструкція ПЛ 0,4 кВ від ТП-341 м. Житомир», порушив вимоги інструкції з охорони праці – без використання монтажного підйомника, а використовуючи лази із застосуванням запобіжного пояса, загиблий піднявся на проміжну одностоякову опору, на якій були обрізані з одного боку дроти, маючи намір обрізати їх з іншого боку і в цей час залізобетонна опора раптово на рівні землі зламалася та впала разом із загиблим, при цьому смертельно травмувала потерпілого», – йдеться у повідомленні.

Комісія одноголосно дійшла висновку, що даний нещасний випадок стався під час виконання електромонтером трудових (посадових) обов’язків та завдань роботодавця згідно з внутрішнім трудовим розпорядком підприємства.

Майстер бригади будівельних та монтажних робіт ДП «Житомирська мехколона» ПрАТ «Київсільелектро» також допустив порушення вимог законодавства з охорони праці – він не в достатній мірі здійснював контроль за дотриманням працівником вимог інструкцій з питань охорони праці, трудової та виробничої дисципліни, чим порушив вимоги своєї Посадової інструкції.

Читайте також: В Овручі 40-річна жінка вдарила ножем свого чоловіка

newday.org.ua