У Коростені від коронавірусу вакцинують в тимчасовому пункті щеплення

02.04.2021

У Коростені в цокольному приміщенні дитячої поліклініки люди чекають своєї черги на  вакцинацію від коронавірусу в тимчасовому пункті щеплення, який працює з 10:00 до 14:00.

Загалом, на сьогодні від коронавірусу в Коростенській громаді провакциновано до 400 мешканців. Цифра замала, адже чимало людей скептично ставляться до вакцинації від Covid-19. Серед провакцинованих  в основному медики, військовослужбовці, працівники місцевого самоврядування, літні люди за 80 років та інші, хто потрапляє у перші хвилі вакцинування.

Як розповідають медики «ковідної» бригади тимчасового пункту щеплення в Коростені, щоб провакцинуватися, необхідно спочатку звернутися до свого сімейного лікаря, або записатися на чергу через застосунок «Дія».

Сімейний лікар повідомить, коли потрібно прийти вакцинуватися, узгодить дні і години щеплення.

В тимчасовому пункті щеплення є також свій сімейний лікар та медсестра, яка проводить вакцинування. Вони пройшли спеціальне навчання.

У пункті щеплення охочі добровільно провакцинуватися заповнюють відповідну анкету, вимірюють температуру, і якщо людина здорова, їй роблять щеплення.

За словами медиків, скарг від провакцинованих жителів немає, всі мали майже однакові симптоми після щеплення: легка слабкість, підняття температури до 37,5 на добу, біль в руці, куди вводився укол з вакциною.

Загалом, у Коростені працює дві «ковідні» бригади, які проводять щеплення на території всього укрупненого Коростенського району.

Олеся Дейнега 

Читайте також: Коростенські рятувальники просять не випалювати суху траву

newday.org.ua