Коростенські рятувальники просять не випалювати суху траву

30.03.2021

Рятувальники Житомирщини розпочали широкомасштабну інформаційно-роз’яснювальну роботу серед населення щодо попередження пожеж у природних екосистемах, на сільгоспугіддях, в житловому секторі під час прибирання присадибних ділянок у весняно-літній пожежонебезпечний період. Такий профілактичний рейд був проведений і на території Коростенської громади.

Відповідна робота проводиться у зв’язку зі збільшенням кількості пожеж, пов’язаних зі спалюванням минулорічного сухостою. З початку року на Житомирщині вже зареєстровано 33 такі загоряння на загальній площі понад 70 га.

Для проведення рейдів щодо запобігання виникнення пожеж в природних екосистемах та роз’яснення вимог законодавства створюються оперативні групи за участю представників ДСНС, екологічної інспекції, працівників лісового господарства, органів місцевого самоврядування та Національної поліції.

Такий профілактичний рейд був проведений і на території Коростенської громади. Спеціалісти відвідали домогосподарства міста та прилеглих сіл, де найбільше стається пожеж, які спричинені палінням сухостою.

Жителям вручили інформативні листівки, розповіли про штрафи та відповідальність за спалювання сухої трави. Адже від горіння трави гинуть тваринки, загораються будинки та господарські будівлі.

Такі профілактичні рейди проводитимуть кожні вихідні.

Олеся Дейнега

Читайте також: У Коростені горів двоповерховий магазин

newday.org.ua