У Житомирі медики обласної лікарні виступили на захист свого керівника

02.04.2021

1 квітня у Житомирі медики Обласної клінічної лікарні імені Гербачевського зібрали на брифінг журналістів, щоб спростувати заяву 30 своїх колег, які 29 березня зібралися на мітинг та вимагали звільнити гендиректора лікарні.

Медична директорка лікарні Наталія Герасимчук розповіла під час брифінгу, що 2 квітня в лікарні Міністерство охорони здоров’я розпочне другу за цей рік перевірку.

Її проведуть через заяву працівників лікарні, які вийшли 29 березня на акцію протесту, вимагаючи звільнити генерального директора Богдана Леськіва за те, що у лікарні застаріле обладнання, відсутні деякі медикаменти, а медичному персоналу не виплачують додаткові гроші за лікування хворих на коронавірус.

“Засоби захисту є, антибіотики є, консультанти є, кисневі точки є. На даний момент у нас є 31 двопотоковий концентратор (двопотоковий, тобто один концентратор працює для двох людей), 19 – однопотокових, 128 точок подачі кисню. Загалом 209 кисневих точок. Подача кисню централізована. У нас є гроші з платних послуг, але зараз абсолютно всі гроші йдуть на закупівлю засобів індивідуального захисту та антибіотиків, тому що в середньому на тиждень ми закуповуємо ліків на 600 тисяч гривень”, – каже Наталія Герасимчук.

Керівник відділення анестезіології та інтенсивної терапії Микола Біляс на брифінгу розповів, що його відділення працює за сучасними стандартами. “Дихальні апарати високого рівня, монітори, кисень – централізовано для кожного пацієнта, медикаментозне забезпечення”, – сказав Біляс.

Лікар Петро Кускало каже, що на мітинг за звільнення генерального директора справді вийшли працівники лікарні, але серед них також були незнайомі йому люди.

“Вийшло близько 30 працівників але там були люди, яких я ніколи не бачив. Я всіх запитав, хто це. У нас дійсно працює до 300 лікарів і 1750 працівників, але всіх знати неможливо, там були люди, яких ми не знали”, – каже лікар.

newday.org.ua