Житомир прикрасить Ейфелева вежа у вишиванці, яку виготовив підприємець з Коростенщини

24.12.2019

Незвичайну копію Ейфелевої вежі встановлять на території державного університету «Житомирська політехніка». Конструкцію 27 м заввишки і 7,5 м завширшки виготовив підприємець із села Іскорость Коростенського району Олег Головійчук.

Боки вежі прикрашає візерунок у вигляді традиційної поліської вишиванки. Споруду встановлять на газоні навпроти навчального закладу на декоративній бетонній підставці, а під нею розмістять гравюру у вигляді карти Європи у дзеркальному відображенні з вказівками відстані від Житомира до усіх європейських столиць. Також на вежі облаштують світлодіодне підсвічування у кольорах прапорів європейських країн, кожен з яких світитиметься окремо, пише Голос.

На прилеглій території встановлять 15 декоративних лавок, лакованих у кольори прапорів Франції, Німеччини, Польщі, Італії, Іспанії, Норвегії, Швеції, Фінляндії, Данії, Румунії, Греції, Австрії та інших країн Європи, а також облаштують спеціальну огорожу, прикрашену вишиванкою.

Усі необхідні будівельні роботи, вартість яких оцінюється у 618 тис. грн., планують завершити до кінця квітня 2020 року.

Фото: скріншот з відео ТСН

Читайте також: Коли в Житомирі встановили першу новорічну ялинку?

newday.org.ua