Винуватець ДТП поблизу Овруча, в якій загинула 26-річна пасажирка, отримав 2 роки ув’язнення

11.01.2022

Житель Овруччини, який рік тому п’яним сів за кермо «Ауді», в’їхав у дерево і в результаті цього ДТП смертельно травмувалася його 26-річна подруга, отримав 2 роки позбавлення волі з позбавленням права керувати автомобілем.

Про це йдеться у вироку Овруцького райсуду від 28 грудня 2021, оприлюдненому в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

В матеріалах суду зазначені обставини, за яких була скоєна смертельна аварія. Так, подія сталася в ніч на 21 грудня 2020 року на автодорозі Велика Чернігівка – Овруч, поблизу села Підруддя. Водій, перебуваючи в стані сп’яніння, порушив правила дорожнього руху і на заокругленій ділянці дороги з’їхав у кювет і влетів в дерево. У результаті цього пасажирка отримала тяжкі травми голови, від яких за тиждень померла у лікарні.

У суді обвинувачений визнав скою провину і розповів, що ще напередодні аварії він позичив у знайомого автомобіль «Ауді», аби забрати з села Велика Фосня свою дівчину. Спершу він поїхав до Овруча, де разом з товаришем випили пива і трохи покаталися по місту. А потім зателефонував подрузі, запитав у неї, чи погодиться вона поїхати з ними гуляти, тоді з’їздив за дівчиною. Так у трьох – обвинувачений, його товариш і подруга в магазині АТБ в Овручі купили горілки і в автомобілі випили її. Тоді до них підійшов ще один знайомий і попросив підвезти його додому у село Велика Чернігівка. Уже на зворотній дорозі обвинувачений не впорався з керуванням, автомобіль, в якому перебувало ще двоє пасажирів, з’їхав у кювет, де зіткнувся з деревом. Після ДТП він викликав швидку і його забрали до лікарні.

За результатами дослідження, у крові обвинуваченого було виявлено 1,45 проміле алкоголю.

Потерпілий – батько загиблої дівчини у суді розповів, що увечері 20 грудня до його доньки зателефонували і вона зібралася йти гуляти, сказавши, що скоро повернеться. Вже о 8 ранку наступного дня до нього прийшла сусідка, яка розповіла про ДТП, в якому травмувалася його дочка і на той час перебувала в лікарні без свідомості. У подальшому потерпілій зробили операцію, але до свідомості вона так і не приходила і померла увечері 28 грудня.

Дослідивши матеріали справи, суд визнав обвинуваченого винним у скоєнні смертельного ДТП і присудив чоловіку 2 роки позбавлення волі з позбавленням керувати автомобілем на той же термін. Також суд стягнув з нього на користь потерпілого 150 тис. грн моральної шкоди.

Читайте також: Постачали в’язням наркотики: у Коростені затримала чоловіка і 17-річну дівчину

newday.org.ua