Відеонагляд за лісами Коростенського лісгоспу можна вести з будь-якої точки світу

04.03.2019

Ще одну телевізійну систему раннього виявлення лісових пожеж придбало у минулому році державне підприємство «Коростенське лісомисливське господарство».

Тепер така новітня техніка встановлена в кожному з п’яти лісництв лісгоспу. В Ушомирському лісництві обладнано центральний пульт, звідки черговий спостерігає за усіма масивами підприємства.

«Таким чином всі ліси нашого підприємства перебувають, так би мовити, під подвійним наглядом, – зауважує директор лісгоспу Володимир Бадзян. – В кожному лісництві черговий через монітор бачить всю територію лісництва, і на центральному пульті ще один оператор теж моніторить уже всі ліси лісгоспу. Якщо якесь загоряння пропустить один – то обов’язково побачить другий. Крім того, завдяки спеціальному обладнанню, відеоспостереження за лісами нашого підприємства можна вести в будь-якому місці, чи то з мобільного телефону , чи з іншого пристрою, аби лише була можливість підключитися до мережі Інтернет. Спеціальну каналоуворюючу апаратуру, котра передає сигнал від камер через Wi-Fi, ми теж придбали в минулому році.» Варто зазначити, що в технічне оснащення лісгоспу, керівництво підприємства з року в рік вкладає немалі кошти. Приміром минулого року придбали автомобіль КАМАЗ, автомобіль RENAULT DUSTER, 4 трактори, 4 причепи Weimer, 3 лісових плуги, культиватор дисковий тощо. Загалом на придбання основних засобів виробництва підприємство в минулому році витратило 9 мільйонів гривень.

Наталія Горай, прес-служба Житомирського ОУЛМГ

Фото: Житомирське ОУЛМГ

Читайте також: Автотранспортний підрозділ Коростенського лісгоспу поповнився новою технікою.

newday.org.ua

1551188098_53052572_1888700161258802_2763566878063329280_n