В Олевській громаді вкрали березові та соснові колоди

22.09.2022

Правоохоронці зупинили для перевірки вантажівку з деревиною. Як з’ясувалось, документів, що підтверджували б законність перевезення лісопродукції, у водія не було. Нині триває встановлення всіх обставин.

Упродовж року на Олевщині було задокументовано півтора десятка незаконних оборудок з лісом та розпочаті відповідні розслідування. Тож нині у громаді тривають заходи поліції зі запобігання незаконним вирубкам лісів та нелегальному вивезенню лісопродукції.

Так, 21 вересня у м. Олевську інспектори місцевого відділення поліції зупинили автомобіль «ЗІЛ 131» для перевірки. За кермом перебував 37-річний місцевий житель. Під час огляду вантажу з’ясувалось, що він перевозить березові та соснові колоди. Документів, які б підтверджували законність походження та перевезення лісопродукції, чоловік не надав.

На місце події виїхала слідчо-оперативна група відділення поліції №2 (м. Олевськ) Коростенського райуправління, працівники якої задокументували всі обставини. Транспортний засіб із деревиною правоохоронці вилучили та нині триває відповідна перевірка.

Законодавством незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу (ч. 1 ст. 246 КК України) карається штрафом від 1000 до 1500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до 6 місяців, або обмеженням чи позбавленням волі на строк до 3 років.

newday.org.ua