В Коростені горіла квартира – отруїлась власниця

01.01.2022

1 січня о 06:33 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу в трикімнатній квартирі, що на першому поверсі п’ятиповерхового житлового будинку в м. Коростень. 

На місці події бійці ДСНС встановили, що на сходовій клітині під’їзду спостерігається сильна задимленість. Застосувавши апарати на стиснутому повітря для захисту органів зору та дихання, рятувальники провели евакуацію близько 15 осіб з квартир, що розташовані поверхами вище. Сам осередок загоряння знаходився в одній з кімнат оселі, де вогонь охопив речі домашнього вжитку та загрожував розповсюдженням по іншим приміщенням.

Щоб потрапити всередину рятувальникам довелося зрізати металеві грати з вікон та відчинити вхідні двері. Відразу ж за ним, на підлозі, вони виявилися 80-річну власницю оселі у напівпритомному стані. Вогнеборці відразу ж винесли її на свіже повітря та викликали медиків. По їх прибуттю жінку було госпіталізовано до Коростенської міської лікарні з попереднім діагнозом – отруєння продуктами горіння.

Зусиллями фахівців ДСНС о 06:47 пожежу було локалізовано та о 07:24 – ліквідовано. Вогнем знищено речі домашнього вжитку в кімнаті, пошкоджено стіни. До гасіння залучалося 9 чоловік особового складу та 2 одиниці техніки. Попередня причина пожежі – необережне поводження з вогнем.

Крім того, упродовж минулої доби рятувальники ліквідували ще 8 пожеж, що виникли на територіях приватних домоволодінь та 2 рази залучалися на гасіння сміття, що зайнялося на відкритих територіях.

Наразі остаточні обставини усіх надзвичайних подій встановлюються фахівцями.

newday.org.ua