У масці та з особистою ручкою: «карантинні» правила для виборів-2020

15.09.2020

Уряд затвердив протиепідемічні правила для проведення місцевих виборів 25 жовтня.

ТЕМПЕРАТУРНИЙ СКРИНІНГ

 Усім, хто заходить на виборчу дільницю, будуть проводити температурний скринінг і питати про наявність симптомів респіраторних захворювань.

ДЕЗІНФЕКЦІЯ

 На вході до дільниць виборці мають дезінфікувати руки антисептиками, які там мають бути встановлені. Також мають обладнати місця для централізованого збору й утилізації засобів індивідуального захисту.

 Стільці, столи, меблі виборчої комісії повинні бути виготовлені з матеріалів, які можна продезінфікувати. Використання тканини на столах не дозволяється.

 Дезінфікувати дверні ручки, поручні, сидіння тощо мають не рідше одного разу на 2 години, а робити вологе прибирання – не рідше одного разу на 4 години. Знезаражувати окремі частини виборчих скриньок також можна, але потрібно не допустити потрапляння речовини та засобів дезінфекції всередину виборчої скриньки.

ДИСТАНЦІЯ

 У приміщеннях буде нанесена розмітка для забезпечення дистанції не менше 1 метра.

 Потоки виборців на вхід і на вихід повинні бути розділені.

 У черзі до одного столу видачі бюлетенів у приміщенні мають одночасно перебувати не більше трьох людей.

 Члени виборчої комісії повинні сидіти на відстані не менше 1 метра один від одного або застосовувати фізичні бар’єри, наприклад, прозорі екрани.

МАСКИ

 Виборці мають перебувати на дільниці в респіраторі або захисній масці. Зняти маску можна лише для підтвердження особи.

ДОДАТКОВІ РЕКОМЕНДАЦІЇ

 Не брати дітей до виборчих дільниць.

 Користуватися особистою ручкою.

ЩО РОБИТИ ТИМ, ХТО НА САМОІЗОЛЯЦІЇ?

 Такі виборці можуть проголосувати за місцем свого перебування. Для цього потрібно не пізніше 20:00 останньої п’ятниці перед днем виборів подати заяву з доданою довідкою медустанови про стан здоров’я (перебування на самоізоляції). Після візиту до інфікованої людини члени комісії мають утилізувати використані маски, рукавички й захисні щитки.


 Проведення місцевих виборів заплановане на 25 жовтня. За словами головного санітарного лікаря Віктора Ляшка, їх проведуть навіть у регіонах «червоної» карантинної зони, якщо в Україні не введуть надзвичайний стан.

Читайте також: У Житомирі спрогнозували результати виборів до обласної та міської рад

newday.org.ua