У Коростенській територіальній громаді планують перейменувати 60 вулиць

12.05.2022

На Житомирщині понад шістдесят вулиць Коростенської територіальної громади планують перейменувати. Про це Суспільному розповіла заступниця Коростенського міського голови Наталія Чижевська.

За її словами, у Коростенській міській раді створили робочу групу та напрацювали перелік вулиць, які потребують перейменування в межах громади. Нині жителі вносять свої пропозиції щодо нових назв.

“Близько 60 вулиць потребують перейменування, – каже Наталія Чижевська. – Робоча група формує остаточний список і пропозиції до назв. Якщо люди прийдуть і скажуть, що ми уже обговорили, провели консультацію і затвердили протокол, що ми хочемо, щоб наша вулиця так називалася, то робоча група дослухатиметься до того, що хочуть мешканці цієї вулиці”.

 
 

“Перейменуванням вулиць потрібно було займатися ще тоді, після вторгнення Росії у 2014 році, після того, як вийшов пакет законів про декомунізацію. Маємо робити це зараз, щоб всі були згодні, не по-варварськи, але це однозначно потрібно зробити і раз і назавжди позбутися того, щоб ніхто не приходив нас визволяти і “асвабаждать”, – каже жителька Коростеня Людмила Паламарчук.

В одному з мікрорайонів Коростеня, поруч із вулицею Шевченка, є вулиця Маяковського. Житель Коростеня Михайло Грищенко погоджується, що вулицю Маяковського потрібно перейменувати.

“І ще раніше треба було це зробити, ще до війни, – каже Михайло Грищенко. – Зараз є багато героїв, які віддають своє життя за Україну, то їхніми іменами треба назвати вулиці”.

“Росія – це наш ворог, я їй бажаю тільки зла, я не сприймаю цю націю, в мене це викликає агресію, я не навиджу цих людей, їхню історію, це дуже погані люди”, – каже жителька Коростеня Ганна Касьянова.

Рішення про перейменування вулиць будуть ухвалювати на сесії Коростенської міської ради.