У Коростені затримали чоловіка, який перекидав наркотики на територію колонії

04.08.2022

Увечері 3 серпня оперативники обласного Управління боротьби з наркозлочинністю ДБН НПУ затримали місцевого жителя, який намагався перекинути на територію закладу пенітенціарної системи пакунок із забороненими речовинами. Нині розпочато досудове розслідування. Причетному до правопорушення може загрожувати до 10 років ув’язнення.

Поліцейські опрацювали оперативну інформацію щодо можливого поширення наркотичних речовин у виправній установі м. Коростеня. Відтак увечері затримали поблизу закладу чоловіка, який намагався перекинути через паркан пакунок.

На місці події працювала слідчо-оперативна група Коростенського райуправління поліції. Правоохоронці задокументували всі обставини. У пакунку, який був у 34-річного містянина, виявили згортки з кристалоподібною речовиною, пігулки медпрепарату, що використовується для замісної терапії наркозалежних, а також пакет з подрібненою рослинною масою. Попередньо, наркотичні речовини призначались ув’язненим. Все це слідчі вилучили та підготували для направлення на дослідження до Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС.

Нині розпочато досудове розслідування за ч. 2 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) КК України. Відомо, що причетний до події коростенець раніше вже був засуджений за поширення наркотиків.

Відповідно до чинного законодавства молодикові може загрожувати позбавлення волі на строк від 6 до 10 років з конфіскацією майна.

Усі процесуальні дії проводились під керівництвом Коростенської окружної прокуратури.

newday.org.ua