У Коростені виплатили заборгованість із чорнобильських виплат

03.12.2019

У Коростені в управлінні праці та соціального захисту населення фахівці повідомляють, що заборгованість із чорнобильських виплат, яка існувала 3 місяці, наразі виплачена. Кошти з державного бюджету вже надійшли – це стосується компенсації за «чисте харчування» та чорнобильських відпусток.

Заборгованість із чорнобильських виплат «тягнулася» з серпня і до кінця жовтня, зараз кошти з державного бюджету надійшли в повному обсязі. Коростенське управління праці проплатило всі виплати та наявну заборгованість перед громадянами.

Так,  за «чисте харчування» заборгованість за три місяці склала 2 мільйони 800 тисяч гривень, вона вже виплачена: кошти надійшли на банківські рахунки коростенців та через пошту. Чергова виплата (за листопад) буде проведена 10 грудня.

Велика заборгованість була і за чорнобильські відпустки. Люди йшли у 13-денні відпустки (згідно з чорнобильським законодавством як потерпілі від аварії на ЧАЕС), але кошти за відпустку не виплатились.

Нарешті гроші надійшли і, як запевняють спеціалісти, на рахунку управління достатньо коштів, щоб вчасно оплатити додаткову чорнобильську відпустку для тих громадян, які скористалися нею у грудні.

Олеся Дейнега

Читайте також: Шахраї вигадали нову схему із банківськими картками

newday.org.ua