У Коростені пройшов перший Благодійний різдвяний молитовний сніданок

22.12.2021

У Коростені в передноворічно-різдвяні дні відбувся важливий захід – перший Благодійний різдвяний молитовний сніданок. У приміщенні міського палацу культури за одним столом зібралися віруючі різних конфесій, представники влади та політики, аби обговорити нагальні питання гуманітарної сфери та разом сприяти їх вирішенню. Взяв участь у молитовному сніданку і народний депутат України Володимир Арешонков.

Під час молитовного сніданку зібрали 9 785 гривень, які передали благодійному фонду «Елохім» для закупівлі новорічних подарунків обездоленим діткам.

–Ми різні, але останнє десятиліття, на жаль, ми стали різнополярно різними в нашій державі, – каже народний депутат України Володимир Арешонков. – Від того, які моральні й духовні цінності в кожному з нас закладені, будуть основою, залежать і шляхи вирішення тих глибоких кризових явищ, які сьогодні є в нас в країні.

Загалом історія молитовних сніданків розпочалася у 1953 році в Америці. В Україні 21 вересня 2011 року в Києві у ресторані «Бельведер» на схилах Дніпра відбувся перший в Україні молитовний сніданок. За Україну та сімейні цінності тоді молилися європейські та вітчизняні політики, народні депутати України, дипломати, громадські та релігійні діячі. Захід відвідали єрархи УПЦ КП, УГКЦ, РКЦ, ВСО ЄХБ, ЦХВЄУ, ЦАСД, ВАЦ.

Олеся Дейнега 

Читайте також: За підтримки мережі АЗК UPG у Коростені відбулися ігри VII туру чемпіонату України з баскетболу

newday.org.ua