У Коростені поліцейський охорони у свій вихідний затримав злодія

04.03.2019

Перевіряючи причину підозрілого шуму у підвалі багатоповерхівки, поліцейський охорони затримав спритника, який намагався обчистити сусідську підсобку. За фактом замаху на крадіжку відкрито кримінальне провадження.

Повідомляє Головне управління Національної поліції в Житомирській області.

Вільний від служби день 1 березня поліцейський наряду реагування Коростенського МРВ Управління поліції охорони Житомирщини Іван Захарчук проводив у своїй квартирі, розташованій на першому поверсі багатоповерхівки. Обережний брязкіт і шум з підвального приміщення насторожив правоохоронця, тож він вирішив перевірити його джерело.

– Під вхідними дверима до сусідського підвалу побачив зірваний навісний замок й одразу зрозумів, що усередині може бути стороння особа. Поки з’ясовував, чи є сусід удома, до мене з підвалу вийшов незнайомець із металевими предметами у руках та спробував утекти. Разом із господарем підсобки, який щойно підоспів, зупинили невідомого і викликали  слідчо-оперативну групу місцевого відділу поліції, – розповів сержант поліції.

 Крадієм, що проник до чужого підвалу, аби викрасти звідти вироби з металу, виявився 36-річний раніше судимий житель райцентру. Усі обставини з’ясовуються у рамках розпочатого за ст. 15, ч. 3 ст. 185 (Крадіжка) ККУ досудового розслідування. За подібне правопорушення Кримінальним кодексом передбачено покарання від 3 до 6 років позбавлення волі. 

– Не залишатись осторонь і припинити протиправні дії – це обов’язок правоохоронця. Поліція працює за принципом безперервності, а значить для виконання прямого службового обов’язку немає поняття вихідних днів, відпустки, завершення робочого дня абощо, – прокоментував начальник Управління поліції охорони Ігор Товкач. 

Читайте також: У Коростені закликають бюджетні установи економити енергоносії та навіть пропонують премію.

newday.org.ua

9936_