У Чорнобилі знайшли 11 рисей та закликають вигадати для хижих кицьок імена

25.11.2021

Чорнобильський заповідник проводить цікаву акцію і пропонує українцям назвати рисей, яких виявили та ідентифікували науковці за допомогою фотопасток.

Про це заповідник повідомив на своїй фейсбук-сторінці.

Дослідники Чорнобильського заповідника, переглянувши сотні світлин із фотопасток у рамках проекту «Полісся – дика природа без кордонів», визначили та ідентифікували 11 дорослих рисей звичайних.

Ідентифікувати диких кицьок вдалося завдяки незмінним і неповторним візерункам плям на шкірі рисі.

За задумом, працівники заповідлника хочуть більш ґрунтовно персоніфікувати кожного рідкісного хижака з родини котових, щоб надалі максимально захищати й стежити за ними.

Для цього українцям пропонують подарувати тваринам власні імена. Відомо, що всього буде обрано 11 імен для 11 окремих рисей.

У першому пості було опубліковано фото трьох рисей, у другому – фото чотирьох. І ще буде один пост із чотирма наступними рисями. Після цього будуть підведені підсумки і обрані імена. Підсумки підведуть на наступному тижні.

Три рисі вже взяли участь в конкурсі імена

Під першим повідомленням, у якому запропонували давати рисям імена, зібралося понад 200 варіантів.

Серед кумедних варіантів українці пропонують назвати чорнобильських кицьок Цить, Капітошка, Імбир, Кардамон Кішка без кордонів, Зіта, Гіта, Маргарита, Грета, Іриска, Хвойка.

Читайте також: У Коростенському районі чоловік створює з дерев химерні фігури

newday.org.ua