Рятувальники допомогли безпечно провести на Овруччині щорічний турнір з риболовлі «Золотий окунь»

30.01.2019

Вихідними на озері поблизу села Пішаниця Овруцького району пройшов щорічні турнір з риболовлі «Золотий окунь – 2019». Вже за традицією, свято не обійшлося без рятувальників, які зі свого боку опікувалися безпекою конкурсантів.

Перед початком змагань фахівці ДСНС розповіли учасникам основні правила поводження на кризі. Зокрема, наголосили, що небезпечно скупчуватися та робити лунки один біля одного, адже лід може не витримати і люди опиняться у крижаній воді. Також нагадали про заборону риболовлі біля очерету, де крига найтонша.

За допомогою мотузки, жердини та рятувального кола інспектор ДСНС продемонстрував способи самопорятунку та порятунку потопаючого. – Якщо на ваших очах під лід провалилася людина, негайно сповістіть, що йдете на допомогу. Підкладіть під себе дошку, фанеру – це збільшить площу опори. Наближайтесь до ополонки тільки повзком, широко розкидаючи при цьому руки. Але не до самого краю, інакше у воді опиняться вже двоє. Врятувати потопаючого можуть пов’язані ремені, шарфи або дошки, але кидати їх треба за 3-4 метри. – наголосив провідний інспектор Овруцького районного відділу Управління ДСНС в Області Ігор Шваб.

Вже під час самого турніру, на водоймі всім рибалкам рятувальники вручили листівки із застережливою інформацією та нагадали, що алкогольні напої не допомагають зігрітися, а лише затуманюють свідомість. Краще для цього використовувати солодкий чай.

У ДСНС України у Житомирській області

newday.org.ua

20190127_095553

20190127_110617