Розробили нашийник, який аналізує емоції собак за гавкотом

13.01.2021

Південнокорейський стартап розробив розумні нашийники для собак, які можуть виявити 5 емоцій тварини, аналізуючи тон гавкоту за допомогою технології розпізнавання голосу.

Нашийник Petpuls повідомляє власникам домашніх тварин через додаток для смартфонів, чи щасливі їх собаки, розслаблені, стурбовані, сердиті або сумні. Він також відстежує фізичну активність і відпочинок собак. Про це пише The Independent.

“Це пристрій дає собаці голос, який люди можуть зрозуміти”, – каже директор з глобального маркетингу Petpuls Lab Ендрю Гіл.

Компанія почала аналізувати різні типи гавкоту для аналізу емоцій собак 2017-го. 3 роки по тому розробила власний алгоритм, заснований на базі даних, що містить понад 10 тис. зразків від 50 порід собак.

“Я думав, що вона просто щаслива, коли гралася, і сумна чи тривожна, коли мене не було вдома. Насправді вона злилася, як і людина, коли програвала гру, у яку грала зі мною”, – сказав власник 6-річного пса бордер-коллі Мун Се-мі.

За даними Сеульського національного університету, який тестував пристрій, він перший у своєму роді. Середній рівень точності розпізнавання емоцій – 90%. Компанія почала продавати нашийник в інтернеті в жовтні 2020-го за $99.

Читайте також: Створили додаток для розуміння котячої мови

newday.org.ua