Шлюб з матерями-одиначками: на Житомирщині розкрили чергову схему незаконного перетину кордону

09.01.2023

На Житомирщині правоохоронці затримали чоловіка та жінку, які налагодили схему незаконного перетину кордону України чоловіками призовного віку під виглядом багатодітних батьків.

6 січня оперативники міграційної поліції ГУНП зняли з потягу сполученням Київ-Перемишль 35-річного жителя м. Переяслава Київської області. Чоловік лише кілька днів тому став «батьком» трьох дітей, фіктивно одружившись з матір’ю-одиначкою. Документи про це, а також нові свідоцтва про народження дітей з його прізвищем були оформлені в одному з РАЦСів Вінниччини. Нині Державною прикордонною службою України чоловікові взагалі заборонено виїзд за межі держави.

За місцями проживання організаторів схеми, 34-річної бердичівлянки та 42-річного вінничанина, а також у приміщеннях кількох РАЦСів проведено санкціоновані обшуки. Тривають інші слідчо-розшукові дії для з’ясування усіх обставин. Встановлено, що матерям ділки обіцяли 500 доларів за кожну дитину.

Слідчі Бердичівського райвідділу оголосили спільникам про підозру (ч.3 ст. 332 ККУ). Вирішується питання про обрання їм запобіжного заходу.

Також у ході досудового розслідування можливі додаткові кваліфікації діянь ділків, зокрема за ст. 149 ККУ, тобто незаконні угоди щодо неповнолітніх дітей.

У поліцейських є підстави вважати, що упродовж серпня-грудня спільники сприяли виїзду за межі України щонайменше 5-6 чоловікам призивного віку.

Злочинну схему викрили оперативники відділу міграційної поліції спільно з слідчими Бердичівського райвідділу ГУНП за процесуального керівництва місцевої окружної прокуратури.

newday.org.ua