Першу модульну котельню привезли до Житомира

25.01.2023

До Житомира привезли першу модульну котельню. Встановили її на території “Житомиртеплокомуненерго”. Вона працюватиме на щепі або пелетах. У випадку надзвичайної ситуації котельню перевезуть до лікарні чи школи і підключать до мережі теплопостачання закладу. Про це Суспільному розповів технічний директор комунального підприємства Петро Сергійчук.

За його словами, “Житомиртеплокомуненерго” отримало першу модульну котельню потужністю 0,7 мегават.

“У бункер подається щепа або пелети. Є передтопок, камера, де воно горить і розгорається. Сюди подається гаряче повітря з полум’ям. Є також котел, насосна група. Мережеві насоси працюють, коли котельня стоїть в автономному режимі. Є розширювальний бак, хімводопідготовка і лічильник теплової енергії”, – показує і розповідає технічний директор КП “Житомиртеплокомуненерго” Петро Сергійчук.

У випадку надзвичайної ситуації котельня спроможна опалювати приміщення до восьми тисяч квадратних метрів. Це школи, лікарні та інші заклади соціальної сфери.

“Якщо не потрібно буде, то ми її поставимо на наші квартальні котельні, і вона працюватиме як додаткове альтернативне джерело тепла”, – каже Петро Сергійчук.

Котельню виготовили на одному з підприємств Черкаської області. Працюватиме обігрівальна станція в автономному режимі. Процес контролюватиме один оператор. Довжина установки – 10 метрів, ширина – 3 метри, висота – 3,6 метра, вага – 15 тонн. Вартість – 4 мільйони 750 тисяч гривень. Придбали котельню за гроші міського бюджету.

Упродовж тижня виробники планують привезти до Житомира ще одну модульну котельню.

newday.org.ua