Пам’ять захисників Донецького аеропорту цьогоріч на Житомирщині вшановуватимуть 20 січня

17.01.2023

До 2023 року в Україні 16 січня вшановували пам’ять захисників Донецького аеропорту. Цьогоріч пам’ять “кіборгів”, які віддали своє життя, захищаючи Донецький аеропорт, вшановуватимуть в іншу дату – 20 січня.

Зміни до відзначення цієї дати були внесені спільним Наказом міністра оборони та Головнокомандувачем ЗСУ №21/24 від 20 січня 2022 року.

Очільник Житомирського обласного управління культури Анатолій Душко у коментарі Суспільному розповів, які заходи планують провести у нову дату вшанування пам’яті “кіборгів”.

“У попередні роки вшанування проходило 16 січня, цьогоріч ми вперше проводитимемо його 20 січня, як це було визначено Наказом міністра оборони та Головнокомандувача ЗСУ. Цього дня ми будемо проводити тематичні заходи по бібліотеках, музеях, закладах культури. Що стосується церемонії вшанування пам’яті наших Героїв, то попередньо планується, що вона проходитиме у Житомирі біля пам’ятника “Захисникам України у війні з російським агресором”. Якихось масових дійств там не плануємо – поставимо лампадки, вшануємо хвилиною мовчання”, – сказав Анатолій Душко.

newday.org.ua