На Житомирщині запускають міжнародний флешмоб Global Lesya Ukrainka 2021

18.01.2021

На Житомирщині у рамках відзначення 150-річчя від дня народження Лесі Українки ініціювали міжнародний онлайн-флешмоб Global Lesya Ukrainka 2021.

Як передає Укрінформ, про це у Facebook повідомляє Новоград-Волинський літературно-меморіальний музей Лесі Українки.

«Друзі, долучайтеся до міжнародного онлайн-флешмобу #GlobalLesyaUkrainka2021, присвяченого 150-річному ювілею видатної поетеси Лесі Українки (Лариси Петрівни Косач-Квітки). Мета флешмобу – вшанувати пам’ять великої українки, показавши пам’ятні місця її перебування у різних куточках світу», – йдеться у повідомленні.

Для участі у флешмобі потрібно зробити фото, селфі або записати відео, читаючи твір письменниці українською чи іноземною мовою, на тлі пам’ятника, барельєфу, муралу, меморіальної дошки Лесі Українки, на площі, вулиці, біля установ і підприємств, названих на її честь.

Фото, селфі або відео треба опублікувати на своїй сторінці у Фейсбуці, вказавши хештег #GlobalLesyaUkrainka2021, країну і місто, де воно було зроблено.

Зазначається, що флешмоб триватиме упродовж 2021 року.

Як повідомлялося, у лютому 2018 року Верховна Рада ухвалила постанову «Про відзначення 150-річчя Лесі Українки на державному рівні».

Нагадаємо, що 2021 рік «День» оголосив роком двох геніальних діячів національної культури – Лесі Українки та Агатангела Кримського.

Читайте також: У Новограді-Волинському створили мурал Мавки з “Лісової пісні”

newday.org.ua