На Житомирщині за булінг оштрафували маму восьмикласниці

21.01.2021

У Ружинському районі Житомирщини поліцейські притягнули до відповідальності батьків восьмикласниці за булінг її однолітки.

Про це повідомляє пресслужба ГУ Нацполіції Житомирської області.

“До ювенальних поліцейських Ружинського відділення звернулась схвильована жителька одного із сіл, яка і розповіла про ситуацію. За словами жінки, вона помітила зміни у поведінці своєї 13-річної доньки. Під час шкільних зимових канікул настрій дівчини став вкрай пригніченим, вона часто плакала і ні з ким не спілкувалась. Врешті юначка зізналась про цькування у соціальній мережі”, – йдеться у повідомленні.

У віртуальних знущаннях була викрита її однокласниця. Кривдниця здійснювала віртуальні напади через фейкові акаунти.

“Із винуватицею, теж 13-річною жителькою Ружинщини, та її родиною ми провели роз’яснювальну роботу щодо неприпустимості подібної поведінки і правових наслідків систематичного цькування. Оскільки дівчина не досягла віку настання адміністративної відповідальності, то протокол за фактом булінгу складено відносно її матері. Нині адмінматеріали передані на розгляд суду”, – прокоментувала керівниця підрозділу ювенальної превенції ГУНП Житомирщини Наталія Гончарук. 

За чинним законодавством булінг (цькування) учасника освітнього процесу (ст. 173-4 КУпАП) передбачає накладення штрафу у тому числі на батьків неповнолітнього порушника від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або призначення громадських робіт.

Фото: image.freepik

newday.org.ua