На Житомирщині судитимуть п’ятьох осіб за вимагання неіснуючого боргу і побиття підприємця

28.07.2022

На Житомирщині судитимуть п’ятьох жителів Новоград-Волинського району, причетних до вимагання неіснуючого боргу від підприємця та його побиття. Детективи Слідчого управління Нацполіції в Житомирській області вже завершили досудове розслідування, а прокурори скерували до суду обвинувальний акт. Про це Суспільному розповіла речниця Прокуратури у Житомирській області Тетяна Гоша.

За її словами, житель Новограда-Волинського, аби “вибити” зі знайомого підприємця кошти, які він нібито заборгував, звернувся за допомогою до неодноразово судимого чоловіка.

“Чоловік долучив ще трьох спільників, на яких мав вплив, – каже Тетяна Гоша. – Вимагаючи від підприємця гроші, вони неодноразово погрожували та щоразу збільшували суму – від трьох до семи тисяч доларів США. Потерпілий не погоджувався на висунуті умови, тоді обвинувачені під час чергової зустрічі у квітні 2022 року побили підприємця, нанесли йому травми та ножові поранення”.

Підприємця госпіталізували до місцевої лікарні. Цього ж дня організатора угруповання та його спільників затримали.

“Органом досудового розслідування усім п’ятьом членам угруповання висунули обвинувачення, – каже Тетяна Гоша. – Зокрема, новоград-волинцю, який звернувся до організатора групи, інкримінують злочин за частиною 1 статті 255-3 Кримінального кодексу України. Організатору висунули обвинувачення у поширенні у суспільстві злочинного впливу за частиною 1 статті 255-1 Кримінального кодексу України. Крім скоєння цього злочину, його та ще трьох спільників обвинувачують за частиною 4 статті 189 Кримінального кодексу України.

За інформацією Нацполіції у Житомирській області, за сукупністю діянь чотирьом учасникам угруповання загрожує до 12 років позбавлення волі. А звягельцю, який заручився підтримкою угруповання, може загрожувати до семи років позбавлення волі.

newday.org.ua