На Житомирщині почастішали випадки крадіжок велосипедів

30.06.2020

Лише за добу у двох жителів області викрали їх двоколісні засоби пересування. Того ж дня правопорушники були викриті поліцейськими. Водночас правоохоронці закликають громадян подбати про надійне зберігання своїх двоколісників.

У селі Пісках Житомирського району 34-річна жінка залишила свій велосипед поблизу продуктового магазину та пішла за покупками. А коли повернулася, виявила, що двоколісника на місці вже немає та звернулася до поліції.

Працівники Житомирського районного відділення встановили причетність до крадіжки 68-річного односельця заявниці. У скоєному чоловік зізнався, викрадене поліцейські у нього вилучили.

Ще один велосипед порушник «позичив» у жительки села Знам’янки Хорошівського району. Останній скористався незачиненими дверима до підсобного приміщення заявниці та вивіз звідти двоколісник.

На місці події працювала слідчо-оперативна група районного відділення поліції, працівники якої швидко встановили особу порушника та розшукали його. Ним виявився раніше судимий 30-річний житель району. У скоєному він зізнався, викрадене поліцейські вилучили.

Нині слідчі обох відділень поліції розпочали кримінальні провадження за ст. 185 (Крадіжка) КК України. Тепер чоловікам за подібні протиправні дії загрожують покарання від штрафу до 3 років ув’язнення.

Читайте також: За день крадії обчистили 5 квартир на Житомирщині

newday.org.ua