На Коростенщині чоловік до смерті побив дружину, а потім повідомив про вбивство поліції

22.11.2022

У с. Березівці Горщиківської громади Коростенського району 16 листопада виявили труп 41-річної місцевої жительки у будинку, де жінка і проживала. Повідомив про це її чоловік, запевнивши, що напередодні увечері усе було добре. Згодом поліцейські з’ясували, що причина смерті – травми, отримані за кілька днів до цього, чоловіку оголосили підозру.

«Під час огляду тіла експерти відразу зафіксували наявні гематоми, забої та синці на голові, обличчі, тулубі та ногах. Згодом судово-медична експертиза підтвердила наявність тяжких ушкоджень, найімовірніше отриманих за 2-4 дні до смерті. При цьому чоловік стверджував, що ніхто з сторонніх напередодні увечері до них не приходив, а у родині було все спокійно, разом з дружиною повечеряли і лягли відпочивати. Утім уранці жінка уже не прокинулась. Працівники слідчо-оперативної групи Коростенського райуправління розпочали ретельну перевірку усіх обставин, у тому числі місця та можливості отримання загиблою травм раніше. Відтак, зібравши наявні свідчення та речові докази, провівши інші необхідні слідчі дії, днями поліцейські оголосили 46-річному чоловікові підозру у нанесенні тяжких тілесних ушкоджень, що призвели до смерті людини», – йдеться в повідомленні поліції.

Попередньо встановлено, що конфлікт у родині таки був за кілька днів до описаних подій. Причиною стали побутові негаразди, підсилені вжитим подружжям алкоголем, тож виникла суперечка перейшла у побиття жінки.

Чоловікові може загрожувати покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 7 до 12 років.

newday.org.ua