Мер Житомира вперше взяв участь у Всесвітньому економічному форумі у Давосі та розповів про результати

23.01.2023

Мер Житомира Сергій Сухомлин вперше брав участь у Всесвітньому економічному форумі в швейцарському Давосі.

Про це Сергій Сухомлин повідомив у коментарі Житомир.info.

«На форумі в Давосі був вперше, були запрошені чотири мери – з Житомира, Миколаєва, Львова і Києва, у нас була 19 січня панель, ми виступали в Українському домі, бо потрібно постійно підтримувати інтерес до України, Давос – це економічний форум, на якому великі капітали вирішують розвиток економіки, тенденції на наступні роки, але Україна йде окремою темою на цьому форумі, тому що не може бути успішного зростання світової економіки, коли в Європі йде велика війна. Війна вже йде більш ніж 11 місяців, і європейський споживач, звісно, втомився від війни. Я згадую, як ми дивилися на телеканалах про війну в Сирії: люди загинули, бомбардування, ракетні удари, але в тебе є своє життя, і найпростіше – перемикнути канал на позитивні новини. В нас немає такої можливості – взяти пульт і перемикнути канал, тому всьому світу про себе постійно треба нагадувати. Інтерес до України великий і всі ці виступи не дають європейським і світовим державам втратити інтерес до України і вдавати, що економіка може розвиватися окремо від того, що в Європі йде війна», – сказав Сергій Сухомлин.

Мер також розповів про позитивні економічні новини для Житомира, які привіз з Всесвітнього економічного форуму.

«Я думаю, що за тиждень ми оголосимо про допомогу Швейцарії місту Житомиру. Маю багато контактів з різними фондами, які готові вкладати кошти в Україну, відновлювати міста, але вже після війни. В середині лютого ми подаємо декілька великих проєктів для розвитку Житомира. Також було багато контактів з політиками, особисте знайомство з Тоні Блером (колишній прем’єр-міністр Великої Британії), спілкування з Анджеєм Дудою (президент Польщі). Дуже гарний був виступ першої леді Олени Зеленської на форумі, теми, які вона підіймала – захист дітей, їх психологічна реабілітація, повернення дітей, яких росія вкрала», – наголосив мер Житомира.

Сергій Сухомлин зазначив, що бюджетні кошти на його закордонну поїздку не витрачалися: організатори повністю оплачували проживання і всі заходи, а транспорт був за власні кошти мера.

newday.org.ua