За що найбільше переживають українці – дослідження

01.12.2020

Українці найбільше турбуються про зростання цін і тарифів на комунальні послуги, інфляцію, занепад економіки і вирішення воєнного конфлікту на Донбасі.

70,9% респондентів визначили як важливу проблему зростання цін та інфляцію, 69,8% – занепад економіки, 69,3% – зростання тарифів на комунальні послуги, 69,8% – вирішення воєнного конфлікту на Донбасі, сказала голова правління Центру “Соціальний моніторинг” Ольга Балакірєва під час презентації результатів моніторингу громадської думки населення України.

Для 64,2% респондентів важливою є проблема відсутності роботи, безробіття, для 63,6% – корупція та кумівство у владі, пише gazeta.ua.

Якщо підсумувати всі ці результати, то ми традиційно маємо 3 ключові проблеми – проблема в цілому рівня життя, яка пов’язана суттєво і з цінами, і з проблемами зайнятості, економікою, тобто соціально-економічні проблеми, проблема вирішення воєнного конфлікту на Донбасі й проблема влади, як така, що стосується кумівства, непрофесійності. Ці 3 проблеми лишаються протягом всього року основні”, – зауважила Балакірєва.

Всеукраїнські соціологічні опитування дорослого населення провели в червні, липні, серпні, вересні та листопаді 2020 року. Останнє опитування проводили з 18 до 26 листопада 2020 року в 24 областях України та Києві, опитали 3 020 респондентів.

Читайте також: Скільки книжок прочитали українці за рік – дослідження

newday.org.ua