Як компанія upg допомагає у період пандемії

27.11.2020

Кількість хворих на коронавірусну інфекцію в Україні, як і в усьому світі, продовжує збільшуватися кожного дня. Українська мережа АЗК upg з початку пандемії і до сьогодні допомагає медичній системі у боротьбі із коронавірусною хворобою.

Ще на початку пандемії мережа АЗК upg відразу почала допомагати своїм землякам. Компанія оплатила Центральній міській лікарні Коростеня матеріали та поточний ремонт системи подачі кисню загальною сумою 80 тисяч гривень.

Допомога надійшла і ліками: upg закупили препарати “АКТЕМРА” та “МОКСИФЛОКС”, які використовують для лікування пацієнтів із COVID-19 та важкими пневмоніями. Загальна сума допомоги склала понад 140 тисяч гривень. Також компанія передала лікарні паливні талони на 500 л дизельного пального для забезпечення потреб транспорту лікарні.

Лікарям компанія передала 200 респіраторів класу FFP3, які захищають від небезпечних бактерій та шкідливих речовин. Вони фільтрують близько 99,95% часток бактерій та шкідливих речовин розміром менше ніж 0,5 мкм.

Мережа АЗК upg допомагає і на всеукраїнському рівні. Активно співпрацюючи з Міністерством охорони здоров’я, було  передано 40 тонн пального на потреби працівників медичних установ, визначених як госпітальна база для боротьби з COVID-19. Компанія безкоштовно надала по тонні пального для машин швидкої допомоги центральних лікарень 15 областей, а також 12,5 тонн для семи медичних установ Києва, які призначені для госпіталізації осіб з ознаками COVID-19. 

Як повідомила прес-служба МОЗ, керівництво компанії upg було присутнє на зустрічі Міністра охорони здоров’я Максима Степанова із представниками восьми великих бізнесів, що надали найбільшу підтримку медичним закладам під час пандемії. За словами Міністра, підтримка бізнесу дуже відчутна і всі медичні працівники вдячні підприємцям за їхні зусилля.

Одна з причин, чому коронавірус може так швидко поширюватися, полягає у тому, що людина може бути носієм вірусу декілька днів без будь-яких симптомів (або і хворіти безсимптомно), але при цьому передавати вірус великій кількості людей. Тому важливим залишається вчасне тестування і виявлення хворих на COVID-19. Компанією upg були закуплені імуноферментні тест-системи 2 видів: для виявлення антитіл IgM, яка визначає гостру фазу перебігу інфекції COVID-19, та тест-система для виявлення антитіл IgG, яка визначає, чи організм перехворів на COVID-19 та чи виробив імунітет. На тести компанія витратила близько 16 тисяч гривень.

Ці тести стали важливими для лікарні, в першу чергу, для обстеження своїх лікарів. Робилися вони одночасно групі із 30 осіб, а результати отримували вже через 2 години після забору крові.

Коростенська центральна міська лікарня наразі приймає та лікує в основному саме хворих на коронавірусну інфекцію. Лікарня перевантажена пацієнтами з COVID-19 і має велику проблему з нестачею кисню, через те, що багато хворих знаходяться на кисневій дотації. Тому зовсім нещодавно компанія upg виділила півмільйона гривень на закупівлю кисневих концентраторів для міської лікарні Коростеня. Концентратори кисню – це електричні пристрої, що дозволяють отримувати кисень високої концентрації з повітря. Прилади переносні, ставляться біля ліжка та вмикаються в розетку. Такі кисневі концентратори дуже потрібні для лікарні, щоб хворі на COVID-19 могли дихати. 8 концентраторів кисню вже закуплені за кошти мережі АЗС upg і невдовзі прибудуть до міської лікарні Коростеня.

 

Довідка про компанію

Мережа автозаправних комплексів upg представлена на паливному ринку України у 16 областях, налічує 66 об’єктів і стрімко розвивається далі. Компанія реалізує виключно високоякісне пальне виробництва Мозирського та Новополоцького НПЗ “Нафтан”, Республіка Білорусь. 

Читайте також: До кінця року у Коростені може запрацювати лабораторія з ПЛР-діагностики

newday.org.ua