В Житомирській обласній лікарні відкрили нові реанімаційні відділення

18.09.2019

В Житомирській обласній клінічній лікарні ім. О.Ф. Гербачевського урочисто відкрили відкриття відділення анестезіології та інтенсивної терапії №2 та відділення інтенсивної терапії для післяопераційних хворих №2.

Кожне із створених відділень має окрему реанімаційну залу на сім лікарняних ліжок, а відділення анестезіології та інтенсивної терапії №2 – ще й палату інтенсивної терапії на одне ліжко для лікування пацієнтів з гострою нирковою недостатністю устатковану апаратом штучної нирки.

В реанімаційних залах встановлені сучасні апарати штучної вентиляції легенів експертного класу, які здатні працювати в інтелектуальному режимі і на підставі оцінки стану хворого, характеру ураження легенів та дихальних шляхів автоматично обирати оптимальний режим вентиляції.

У відділеннях реалізована концепція «чисте приміщення». Тут стіни покриті спеціальними медичними панелями з особливим антисептичним заповнювачем герметизованим силіконом, а підлога – синтетичним покриттям стійким до антисептичних розчинів. Все це унеможливлює накопичення так званої внутрішньолікарняної інфекції.

Реанімаційні зали устатковані відеокамерами, що дозволяє при необхідності завідувачу відділення, заступникам головного лікаря з медичної частини та з хірургічної допомоги цілодобово в режимі on line візуально, в т.ч. через мобільний телефон, контролювати роботу медичного персоналу з пацієнтами.

Розміщення нових відділень на першому поверсі лікувального корпусу сприяє оперативному переміщенню важких хворих, доставлених бригадами центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф і з територіальних лікувально-профілактичних закладів, із приймального відділення безпосередньо до ліжка інтенсивної терапії протягом декількох хвилин.

Фото: pravda.if.ua

Читайте також: В Україні створять Офіс пацієнта

newday.org.ua