В Коростені відбувся семінар для вчителів історії

31.01.2019

30 січня в конференц-залі міського палацу культури відбувся науково-методичний семінар вчителів історії ЗЗСО м. Коростеня та викладачів кафедри всесвітньої історії Житомирського державного університету імені Івана Франка, – передає Офіційний сайт міста Коростеня.

Вчителі міста мали нагоду поспілкуватися з науковцями з актуальних питань сучасної історичної науки.

Старший викладач Хададова М.В., яка проводить археологічні дослідження на території першого древлянського городища, розповіла про дослідження древлянських пам’яток.

Гуцало Л.В., кандидат історичних наук,  підняла проблему етнічних громад на Житомирщині в 20-30 роках ХХ століття.

Стародубець Г.М. , доктор історичних наук, зупинилась на проблемі історичних символів та історичної пам’яті. 

Цікавою і корисною була інформація кандидата історичних наук Власюка І.В., який ознайомив вчителів з методикою проведення архівно-пошукової роботи при написанні наукових досліджень.

Під час обговорень вчителі мали нагоду поспілкуватися з науковцями, отримати поради щодо визначення актуальних тем до наукових робіт та іх написання.  Викладачі вузу запросили вчителів до співпраці, до участі в обласному конкурсі учнівських наукових робіт та Всеукраїнській студентсько-учнівській конференції, що проходитимуть на базі університету.

Науково-методичний семінар був корисним як для викладачів так і для вчителів і сприяв зміцненню зв’язків  та співпраці між науковцями та педагогами.

Фото: phoenicis.com.ua

newday.org.ua

history-of-ukraine.jpg.pagespeed.ce.ks13gx-G5q