У Житомирському онкодиспансері трьох працівників відсторонили від роботи

04.10.2021

Трьох працівників Житомирського обласного онкологічного диспансеру, яких підозрюють у причетності до незаконного продажу ліків для онкохворих, відсторонили від займаних посад. Про це 4 жовтня повідомила адміністрація онкодиспансеру.

1 жовтня наказ підписав директор комунального закладу Ігор Сабадаш. Відсторонили від займаних посад троє працівників: завідувача хіміотерапевтичного відділення Сергія Гринчука, лікаря-уролога Олексія Пономарьова, медичну сестру з введення хіміопрепаратів Калюжну Л.І.

Відповідно до наказу створили комісію з проведення службового розслідування щодо можливих фактів зловживання службовим становищем та незаконного заволодіння лікарськими засобами посадовцями обласного онкодиспансеру. У ході службового розслідування проведуть інвентаризацію лікарських та медичних засобів.

Крім того, 3 жовтня адміністрація та колектив онкологічного диспансеру оприлюднили заяву щодо незаконного продажу ліків у закладі.

“Керівництво та колектив комунального закладу категорично засуджують дії працівників, які причетні до злочинної корупційної схеми. Це – злочин, який не має пояснень та виправдань. Заробляти кошти на життях людей, забирати “ліки надії” у онкологічних хворих, які вкрай їм необхідні, це величезний гріх і відверта неповага до пацієнтів та їхніх родичів”, – йдеться у заяві.

Жителів області закликають відразу повідомляти керівництво онкодиспансеру про вимагання коштів.

Читайте також: На Житомирщині почали розслідування двох справ загибелі людей на виробництві

newday.org.ua

У Житомирському онкодиспансері трьох працівників відсторонили від роботи