На Житомирщині почали розслідування двох справ загибелі людей на виробництві

04.10.2021

У Житомирі та Любарі поліцейські почали розслідування загибелі людей на виробництві. Про це 4 жовтня Суспільному розповіла речниця Нацполіції у Житомирській області Алла Ващенко.

За її словами, 1 жовтня до поліції надійшли повідомлення про госпіталізацію до лікарні двох чоловіків, які отримали травми на виробництві. У першому випадку 24-річний житель Черняхова смертельно травмувався, коли на нього упала кран-балка.

“Увечері 30 вересня з території приватного підприємства у селі Очеретянка госпіталізували до реанімаційного відділення Черняхівської лікарні у тяжкому стані, без свідомості, 24-річного хлопця, – каже Алла Ващенко. – На місці події поліцейські встановили, що під час виконання робіт з підвищеною небезпекою були порушені правила безпеки, у результаті чого впала кран-балка і травмувала потерпілого. Медикам не вдалося врятувати хлопця. 3 жовтня він помер у лікарні”.

У другому випадку 57-річний електрик травмувався під час демонтажу ліній електропередач.

“1 жовтня в обідню пору, близько 13:00 години, госпіталізували 57-річного жителя села Глезне, – каже Алла Ващенко. – Чоловік проводив роботи з заміни опор ліній електропередач на одній із вулиць села Громада Любарської територіальної громади. Під час демонтажу, один зі стовпів ліній електропередач упав на електромонтера. Від отриманих травм чоловік помер у лікарні”.

За обома фактами поліцейські відкрили кримінальні справи за частиною 2 статті 272 Кримінального кодексу України. Триває встановлення всіх обставин.

Санкція статті передбачає відповідальність у вигляді обмеження волі до 5 років або ув’язнення терміном до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Читайте також: На Коростенщині унаслідок зіткнення мопедів загинув юнак

newday.org.ua