У Білій Церкві з автобуса зняли 14-річну дівчину, яка зникла на Житомирщині

28.08.2021
Пів дня знадобилося правоохоронцям, щоб встановити місце перебування юначки з м. Бердичева, яка рано-вранці вирушила, як з’ясувалось, до друзів в інший регіон України. Поліцейські закликають батьків бути уважнішими до підліткових проблем і повсякчас роз’яснювати неповнолітнім небезпеку і наслідки необдуманих вчинків.

Близько півдня до Бердичівського районного відділу поліції звернулась схвильована жінка із повідомленням про те, що о 7 ранку її 14-річна донька пішла з дому, не сповістивши про свої наміри рідних, і на зв’язок не виходить.

– Поліцейські розпочали пошуки дівчини. У першу чергу, встановили, з ким спілкувалась юначка, а відтак зібрали відомості про ймовірні її плани. Так з’ясувалося, що дівчинка через соціальні мережі зайшла нових друзів і прийняла запрошення на гостини аж у м. Кропивницький, – розповіла начальниця підрозділу ювенальної превенції ГУНП Житомирщини Наталія Гончарук.

Ювенальні поліцейські Бердичева оперативно інформували про розшук дитини колег із суміжних областей. Також швидко вдалося встановити, що дівчина придбала білети на автобус міжміського сполучення. Відтак за допомогою патрульних поліцейських Київщини рейсовий автобус було зупинено у м. Білій Церкві, де в його салоні й виявили розшукувану юну мандрівницю.

Київські колеги передали знайду бердичівським ювенальним поліцейським. А ті, в свою чергу, – повернули її батькам. Водночас і з юначкою, і з її родиною правоохоронці провели превентивну бесіду.

Поліцейські звертаються до громадян: контролюйте спілкування ваших дітей у віртуальному просторі. Від цього напряму залежить їх безпека. Розповідайте про можливі негативні наслідки необдуманих вчинків, небезпеку самостійних від подорожей тощо.