Школярка з Житомирщини за рік здобула п’ять гран-прі та 40 дипломів на різних пісенних конкурсах

01.02.2023

Школярка з Житомирщини за рік здобула п’ять гран-прі та 40 дипломів на різних пісенних конкурсах.

Першим серйозним визнанням таланту Злати Скаскової став диплом Міжнародного фестивалю мистецтв імені Володимира Шинкарука “Пісенний Спас”, який вона отримала в 2019 році у восьмирічному віці. Затим дівчинка брала участь і перемагала в багатьох обласних фестивалях-конкурсах, розповідає Суспільне.

Вже понад рік дівчина бере індивідуальні уроки вокалу у відомого співака й викладача Артема Кондратюка. “Злата, незважаючи на те, що їй лише дванадцять років, має яскраво виражений жіночий тембр голосу та особливу інтонацію», – каже Артем Кондратюк.

Складним моментом у творчості Злати Скаскової стала повномасштабна війна з Росією. За словами юної співачки, через тривогу й страх за свою країну та рідних у неї повністю зникло бажання співати.

Тільки тоді, коли її вчителька іноземної мови Ірина Семенюк переклала на англійську текст пісні із закликом від дітей зупинити війну й запропонувала їй заспівати цю пісню, до неї знову повернулось натхнення.

“Я записала англомовний відеоролик, який поширили в Німеччині та інших країнах з надією, що нам якнайшвидше нададуть зброю для боротьби з ворогом, – каже Злата. – У моїй родині є військовослужбовці та волонтери, з якими я разом теж підтримую ЗСУ, бо так відчуваю свою причетність до наближення нашої Перемоги. Зараз мій девіз: “Співаємо – значить перемагаємо!”

newday.org.ua