Серед евакуйованих з Китаю українців є мешканці Житомирщини

21.02.2020

З китайського міста Ухань через епідемію коронавірусу у четвер евакуювали українців. Речник Міністерства внутрішніх справ Артем Шевченко під час брифінгу розповів, вихідці з яких регіонів України були евакуйовані. Шевченко не уточняв особистих даних евакуйованих, але за його словами, серед них є мешканці 16 областей України, в тому числі і Житомирської.
 

«З яких регіонів… У нас є Маріуполь, до речі, звідти наймолодший евакуйований – 2012 року народження, Кривий Ріг, Полтавська, Харківська, Київська, Миколаївська, Кіровоградська, місто Київ, Львівська, Волинська, Дніпропетровська, Вінницька, Хмельницька, Донецька, Житомирська, Запорізька, Закарпатська та Одеська області», – розповів Шевченко, передає Журнал Житомира. 

Нагадаємо, літак з 45 громадянами України і 27 іноземцями приземлився 20 лютого в аеропорту Харкова. Далі людей перемістили у медичний центр Національної гвардії «Нові Санжари» в Полтавській області, де вони проведуть 14-денну обсервацію. Перед приїздом евакуйованих українців у Нових Санжарах влаштували акцію протесту: перекрили дорогу й палили шини, а також вступили у сутички з поліцейськими. В соцмережах українці засудили дії місцевих жителів.

Фото: espreso.tv

Читайте також: У Житомирі щодня перевіряють стан 12 китайців, які повернулися для будівництва об’їзної

newday.org.ua