Володимир Арешонков завітав у Коростень на Фестиваль та насмажив дерунів 

16.09.2019

До Коростеня 14 вересня на XI Міжнародний фестиваль дерунів завітало більше 60 тисяч гостей. Серед них представники різних гілок влади, і зіркові гості, закордоні делегації та просто поціновувачі поліської кухні й колоритної української культури.

Однією із родзинок дійства є традиційний майстер-клас з випікання дерунів від мера Коростеня Володимира Москаленка. Народний депутат України Володимир Арешонков також щороку бере участь у фестивалі, особисто смажить деруни, ділиться секретами їх приготування. І дуже радіє, що в його рідному місті проходить таке гарне дійство, де відроджуються українські звичаї і традиції, лунають мелодійні пісні і щире українське слово.

Міжнародний фестиваль дерунів щорічно об’єднує в Коростені тисячі людей не лише з України, а й з різних куточків світу. Це осіннє свято щедрості поліської землі, нашої гостинності та особливого древлянського колориту“, – написав Володимир Арешонков на своїй сторінці у Фейсбук.

Олеся Дейнега

Читайте також: Дев’ятикласниця з Коростеня зняла краще відео приготування дерунів і виграла подарунок від народного депутата

newday.org.ua