На Житомирщині за тиждень зафіксували 1 017 перевищень швидкості

31.03.2021

З 22 березня поліцейські на дорогах Житомира та Житомирського району зафіксували 1 017 перевищень швидкості за допомогою приладів “TruCam”.

Про це Суспільному розповіла пресофіцерка патрульної поліції Житомирської області Тетяна Носадчук. За її словами, на території Житомира та району встановили 6 лазерних пристроїв для вимірювання швидкостей автомобілів.

“З 22 березня в області додатково визначили нові ділянки доріг, де проводиться фіксація перевищення швидкості приладами “TruCam”, – каже Носадчук. – Нові ділянки призначені на підставі аналізу аварійності через перевищення швидкості. Перед місцями вимірювання швидкості стоятимуть попереджувальні знаки, а на самих ділянках – службовий автомобіль з увімкненими синіми проблисковими маячками”.

Патрульний поліцейський Віталій Карплюк каже, що під час чергування переважно фіксував перевищення швидкості до 90 кілометрів за годину.

“Зараз незначні перевищення, на 20-30 кілометрів за годину, – говорить Віталій. – Дуже мало таких, які перевищують більше, ніж на 50 кілометрів. Певно, водії трохи задумуються про штрафи. Можливо, 2-3 випадки за день буде, коли більше 100 кілометрів за годину їдуть”.

Якщо перевищення більші, ніж на 20 кілометрів за годину, то штраф для водія становитиме 340 гривень. Якщо ж швидкість перевищена більше, ніж на 50 кілометрів, то 1700 гривень.

Водія Юрія Заболотного працівники патрульної поліції зупинили у селі Болярка Житомирського району. Чоловік їхав зі швидкістю 83 кілометри на годину. Водій каже, що штраф за порушення правил дорожнього руху отримує вперше за 27 років.

“Не було в мене ніяких штрафів за багато років. Можна було до 70 кілометрів за годину їхати, але я не побачив знак, пішов на обгін і попався”, – розповів Юрій Заболотний.

Читайте також: На Овруччині легковик зіштовхнувся з саморобним трактором

newday.org.ua